Tule virtuaaltuurile ja avasta: nutikad energialahendused sinu koju

Energiasääst saab alguse väikestest muudatustest. Oleme loonud põneva virtuaaltuuri, mis tutvustab tarku energialahendusi, mille abil saad oma koduse elektrimaailma muuta energiatõhusamaks ja rohelisemaks – seda nii seest kui väljast.

Virtuaaltuuris saab erinevate energialahendustega tutvust teha ruumide kaupa. Lisaks elutoale on võimalik külastada ka tehnoruumi ning uudistada majast väljaspool asuvaid seadmeid. Kasulikke teadmisi saab omandada teemadel nagu:

  • Elekter ja elektripaketid
  • Küttelahendused
  • Energia tootmine päikesest ja selle salvestamine
  • Elektriautode laadimine
  • Kiire internet
  • Elektriseadmed ja nende kindlustamine

Miks eelistada rohelisi energialahendusi?

  1. Väiksem mõju keskkonnale: Taastumatutest energiaallikatest (näiteks põlevkivi) elektrienergia tootmine paiskab nii kaevandustöödel kui ka hilisemal kasutamisel õhku erinevaid saasteaineid, üheks neist on süsihappegaas ehk CO2. Suurenenud CO2 tase atmosfääris mõjub halvasti keskkonnale, tuues endaga ühe tagajärjena kaasa kliima soojenemise.

    Tootes või tarbides elektrienergiat taastuvatest energiaallikatest nagu päike või tuul, kahjulikke ühendeid ei teki. Nii hoiame loodust ning aitame luua puhtama keskkonna tulevastele põlvedele.
  2. Raha kokkuhoid: Rohelised energiaallikad nagu päike ja tuul ümbritsevad meid kõikjal. See pakub soodsat võimalust endale looduslike varade abil ise elektrit tootma hakata. Nii saad katta oma hoone energiavajaduse ja ei pea elektrit võrgust ostma. Juhul, kui toodad rohkem elektrit kui tarbida jõuad, saad ülejäänud elektri tagasi võrku müüa ja niimoodi tulu teenida.
  3. Tulevikukindlus: Taastumatute energiaallikate varud on piiratud ehk teisisõnu, mida rohkem me neid kasutame, seda vähemaks neid jääb. Päikese-, tuule- ja hüdroenergia on seevastu lõputud, kuna neid tekib pidevalt juurde (sellest ka nimetus „taastuvenergia“). See tähendab, et tulevikus saame neid üha uuesti kasutada.
  4. Suurendad oma kodu väärtust: Järjest enam inimesi peavad koduotsingul oluliseks jätkusuutlike energialahenduste olemasolu, mis suurendavad hoone energiatõhusust ja aitavad säästa elektriarvetelt. Nii lisavad näiteks taastuvenergial põhinevad seadmed sinu hoonele lisaväärtust ja muudavad selle turu seisukohast atraktiivsemaks.

Jaga seda postitust

Seotud teemad

Hetkel oluline

Lugeja küsib: „Kuidas kujuneb elektrihind?“

Elekter ümbritseb meid kõikjal – nii tööl olles, tänaval jalutades kui koduseid toimetusi tehes. Kuna elektrihind mõjutab otseselt igakuist eelarvet, on igati loomulik, et inimesed tahavad teada, mille eest nad elektrit tarbides täpselt maksavad.

Loen edasi »